Ook deze week bespreken we weer acht waarschuwingslampjes die kunnen oplichten in uw dashboard. We hebben de volgende voor u uitgezocht.

  1. Een groene kleur geeft vaak een melding als herinnering of ter herkenning. Zoals in dit geval dit groene lampje aangeeft dat de stadsverlichting ingeschakeld is.
  2. Jongere auto’s kunt u soms starten zonder sleutel. Wel is dan de voorwaarde dat de sleutel aanwezig is in de auto. Zonder sleutel start de auto niet. Ziet u deze melding, dan kan de auto geen sleutel in de auto herkennen, waardoor u startproblemen kan ondervinden.
  3. Vaak zijn de meldingen en waarschuwingen in uw auto bedoeld om de veiligheid van u en uw passagiers te waarborgen. Daar is deze melding er één van. Ziet u deze melding, dan is de airbag aan de voorzijde uitgeschakeld. Aangezien een airbag zwaar letsel kan voorkomen, is het belangrijk dat u de airbag laat controleren.
  4. Deze meldingen ziet u waarschijnlijk erg vaak oplichten, namelijk de richtingaanwijzers. Deze lichten apart of samen op, op het moment dat u ze inschakelt.
  5. In de uitlaat zit het roetfilter. Deze filtert de kleine deeltjes roet die bij de verbranding van diesel vrijkomen. Is er een probleem met dit filter, dan ziet u deze waarschuwing in uw dashboard. Dit is een belangrijke melding. Als het filter niet goed functioneert, voldoet uw auto niet meer aan de Europese emissie-eisen. De Europese emissie-eisen zijn ingevoerd ten behoeve van het milieu.
  6. Brandt dit symbool, dan heeft u de ECO-modus ingeschakeld. Is deze functie ingeschakeld, dan kunt u extra zuinig rijden.
  7. Deze melding vertelt u dat de auto problemen signaleert met betrekking tot de automatische versnellingsbak. Het kan bijvoorbeeld zijn dat onderdelen te stroef bewegen of dat leidingen en/of sensoren vervuild zijn. Ga met deze melding langs de garage.
  8. Ziet u dit symbool oplichten, dan zijn er problemen met de motor van uw auto. In dit geval raden wij u zeker aan om even naar de garage te gaan. Een klein probleem kan al gauw een groot probleem worden als het gaat om de motor van de auto.

Inmiddels hebben we al 56 symbolen in uw dashboard behandeld. Check volgende week onze site voor de volgende 8 meldingen. Zo komt u nooit meer voor verrassingen te staan als het gaat om de waarschuwingen die uw auto geeft.

De vorige symbolen gemist of nog eens bekijken? Klik hier!


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact