We zijn bij de een na laatste blog aangekomen waarin wij de waarschuwingslampjes in uw dashboard uitleggen. Vandaag bespreken we weer 8 van deze symbolen:

  1. Uw auto kan afgekeurd worden tijdens de apk als uw verlichting niet naar behoren functioneert. Goede verlichting is namelijk belangrijk voor uw veiligheid omdat u zo beter zicht hebt op de weg en beter gezien kan worden. Zodra de auto registreert dat er problemen zijn met de verlichting, ziet u deze melding oplichten.
  2. De meeste auto’s hebben tegenwoordig een sleutel die op afstand de auto kan ontgrendelen. Hiervoor zitten batterijen in de sleutel. Zijn deze leeg, dan geven sommige auto’s deze waarschuwing.
  3. Het Nederlandse wegennet is lang niet altijd even egaal. Daarom gebruiken veel bestuurders de handrem tijdens het parkeren of bijvoorbeeld op een helling. Is de handrem ingeschakeld, dan ziet u dit symbool in uw dashboard.
  4. Steeds meer auto’s zijn voorzien van licht- en regensensoren. Hierdoor schakelt de verlichting automatisch in en starten de ruitenwissers automatisch in het juiste ritme. Werken de sensoren niet naar behoren, dan krijgt u deze melding.
  5. Rijdt u met een aanhangwagen? Dan is het noodzaak dat alle koppelingen in orde zijn. In de meeste gevallen registreert de auto een fout in de koppeling. Wordt deze fout geregistreerd, dan ziet u deze waarschuwing oplichten in uw dashboard.
  6. SUV’s en terreinwagens zijn gemaakt voor de snelwegen maar ook voor off-road avonturen. Om u de off-road terreinen onbezorgd te laten doorkruisen, beschikken de meeste SUV’s en terreinwagens over ‘downhill-assist’; een assistentiesysteem dat assisteert bij het afdalen. Als assistentiesysteem ingeschakeld is, ziet u deze melding.
  7. In sommige auto’s is een snelheidsbegrenzer geïnstalleerd. Hiermee bespaart u al gauw 5 tot 10% brandstof en bespaart u op onderhoudskosten doordat u rustiger zal rijden. Deze begrenzer kan in- en uitgeschakeld worden. Is hij ingeschakeld, dan ziet u deze melding in uw dashboard.
  8. In auto’s met een regensensor kunt u ervoor kiezen of de ruitenwissers wel of niet automatisch inschakelen. Als deze sensor ingeschakeld is, dan ziet u dit symbool oplichten.

Heeft u alle blogs over de waarschuwingslampjes gelezen, dan bent u bijna expert van uw eigen auto. Volgende week behandelen we de laatste symbolen. Check onze site om nooit meer voor verrassingen te komen staan.

De vorige symbolen gemist of nog eens bekijken? Klik hier!

 


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact