Deze week hebben we de betekenis van de laatste acht waarschuwingslampjes op een rij gezet die in uw dashboard kunnen oplichten. Na deze blog hebben we de 64 meest voorkomende lampjes behandeld en bent u een expert van uw eigen auto.

  1. In het verkeer is het lastig om met andere weggebruikers te communiceren. Daarom zijn onder andere remlichten in de auto gemonteerd, zodat andere weggebruikers uw intentie om te remmen direct zien. Signaleert de auto een probleem met de remlichten, dan ziet u dit symbool oplichten. Omdat het rijden met defecte remlichten een negatieve invloed kan hebben op uw veiligheid, raden wij u aan om met dit probleem zo snel mogelijk langs de garage te gaan.
  2. Tegenwoordig beschikken steeds meer auto’s over assistentiesystemen ten behoeve van uw veiligheid. Zo ook een sensor die een waarschuwing geeft zodra de afstand tussen uw auto en die van uw voorligger te krap wordt. Dit symbool is de waarschuwing die u in dat geval ziet.
  3. Omdat de mistlampen voor lang niet altijd ingeschakeld mogen zijn, ziet u in uw dashboard deze melding zodra ze aan staan. Van de overheid mogen de mistlampen voor ingeschakeld zijn bij mist, sneeuwval of regen wanneer u daardoor een zicht van minder dan 200 meter hebt.
  4. Zodra de auto water registreert in het brandstoffilter, ziet u deze waarschuwing. Water werkt niet goed als smeermiddel waardoor water overmatige slijtage aan de motor kan veroorzaken. Ziet u deze melding, dan moet het filter geleegd worden.
  5. Luchtvering draagt bij aan meer comfort en stabiliteit tijdens het rijden. Zodra de auto een probleem in de luchtvering registreert, ziet u deze melding oplichten in uw dashboard. Problemen met de luchtvering kunnen het comfort en de wegligging negatief beïnvloeden.
  6. Brandt dit waarschuwingslampje, probeer dan de stoppen. Dit lampje gaat namelijk branden zodra er een probleem is met de temperatuur van uw koelvloeistof. Zo’n probleem kan een oververhitte motor als gevolg hebben, wat tot ernstige motorschade kan leiden.
  7. Problemen met de schokdempers worden kenbaar gemaakt door dit waarschuwingslampje. Defecte schokdempers zorgen voor een slechte wegligging wat weer invloed heeft op uw veiligheid.
  8. Deze melding licht op in uw dashboard zodra uw achterruitverwarming aanstaat.

Nu bent u een ware auto-expert. Meer weten? Houd onze site in de gaten voor meer handige tips en tricks met betrekking tot uw auto of het verkeer.

Heeft u de vorige waarschuwingslampjes gemist? Lees ze hier!


Terug

Meer nieuws

Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...


Waarschuwingslampjes op uw dashb...

We zijn bij de een na laatste bl...


Waarschuwingslampjes op uw dashb...

Ook deze week bespreken we weer ...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact