Accu laden van elektrische auto

Sinds 2008 worden er steeds meer (deels) geëlektrificeerde auto’s op de markt gebracht. We spreken van elektrisch rijden wanneer de auto beschikt over een mild hybride, plug-in hybride of volledig elektrische aandrijflijn. We leggen u graag het verschil uit en welke (deels) elektrische Peugeot’s voor u klaarstaan.

Mild hybride rijden

Zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor drijven een mild hybride voertuig aan. Hierbij is de verbrandingsmotor in de lead, waarbij de elektromotor ondersteuning biedt. Zo kan het voertuig bij het wegrijden de direct volledig beschikbare kracht van de elektromotor gebruiken. Daarna neemt de verbrandingsmotor het weer over. De elektromotor ondersteunt dus als het ware de prestaties van de verbrandingsmotor.

Voor het laden van deze accu kunt u geen laadkabel gebruiken. Deze accu wordt namelijk tijdens het rijden geladen, wanneer er energie vrijkomt als u remt of het gas loslaat. Dit wordt regeneratief remmen genoemd. Hierdoor blijft de elektromotor genoeg opgeladen om de verbrandingsmotor te ondersteunen. Met een mild hybride auto kunt u niet volledig elektrisch rijden.

Plug-in hybride rijden

Wilt u gedeeltelijk volledig elektrisch kunnen rijden? Dat kan met een plug-in hybride voertuig. Deze auto’s beschikken net als mild hybride voertuigen over een verbrandingsmotor en een elektromotor. Deze elektromotor is dan wel sterker en groter dan die in een mild hybride auto. De grotere accu kan met behulp van een stekker opgeladen worden, waardoor u tot gemiddeld 50 kilometer volledig elektrisch kunt rijden. Hierdoor kunt u ongeveer alle kilometers in de stad volledig emissieloos afleggen. Heeft u een langere reis voor de boeg? Dan schakelt de verbrandingsmotor in.

Ook deze accu’s kunnen energie terugwinnen tijdens het rijden, zodat u bij het wegrijden vanuit stilstand altijd de kracht van de elektromotor kunt gebruiken. Plug-in hybride auto’s, zoals de Peugeot 3008 SUV HYbrid en de Peugeot 508 SW HYbrid zijn dankzij deze eigenschappen onder andere ideaal voor gebruik in steden waar milieuzones van kracht zijn. 

Volledig elektrisch rijden

Zowel mild als plug-in hybride rijden voorzien in deels elektrisch rijden. Daarnaast komen er steeds meer volledig elektrische modellen op de markt. Deze voertuigen zijn uitgerust met enkel een elektromotor. Het accupakket dat de elektromotor aandrijft is vaak het grootste en zwaarste onderdeel in de auto en ligt vaak op de bodem om zo ruimte te besparen.

De hele reis beschikt u over alle kracht van deze elektromotor, waardoor u snel uit stilstand kunt wegrijden en onderweg ook snel kunt reageren op verkeerssituaties. Om optimaal te profiteren van alle gemakken van deze volledig elektrische auto’s dient u de accu helemaal op te laden. Dit kan thuis, op openbare plekken en bij speciale snellaadstations langs de snelweg. Een volledig opgeladen Peugeot e-208 en Peugeot e-2008 SUV brengen u tot maar liefst 340 kilometer (WLTP) ver.

Wilt u meer weten over de hybride of volledig elektrische auto’s van Peugeot? Neem gerust contact op via het contactformulier of direct met één van onze verkoopadviseurs. Ze staan voor u klaar in onze Broekhuis Peugeot vestigingen.


Terug

Meer nieuws

“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...


Waarschuwingslampjes op uw dashb...

Deze week hebben we de betekenis...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact