autoruit_krabben

Goed zicht onderweg is ontzettend belangrijk, helemaal wanneer de wegen glad zijn en een glijpartij in een klein hoekje schuilt. Maar krabben in de kou is niemands favoriete bezigheid. Met de wintersportvakanties voor de deur hebben we enkele tips op een rij gezet, om uw ruiten zo snel en eenvoudig mogelijk schoon te maken.

De belangrijkste tip voor elke krabber: maak de hele ruit ijsvrij en zorg dat u optimaal zicht hebt. Zijn uw ruiten niet goed schoon en ontdaan van condens, dan gaat u onveilig de weg op. Met goed zicht kunt u sneller handelen wanneer dit nodig is. Ook loopt u kans op een boete van zo’n € 240,- wanneer uw ruiten niet goed schoon zijn. Zonde, volgens ons.

Maar hoe maakt u uw ruiten zo snel en eenvoudig mogelijk schoon? Er circuleren verschillende tips en trucs. Wij hebben per tip uitgezocht wat werkt en wat de risico’s zijn:

  • Afdekken: u kunt het ijs vooraf te slim af zijn om tijd te besparen. Zo kunt u uw ruiten afdekken met een speciale anti-ijsdeken, maar ook een stuk karton kan al helpen. Zorg ook dat uw ruitenwissers het glas niet raken, dan voorkomt u dat ze vastvriezen.
  • Ontdooispray: met deze spray lost het ijs op waar u bij staat. Vervolgens haalt u een wisser over de ruit en is het ijs verdwenen. Houd er wel rekening mee dat de vloeistof uw rubberen ruitenwissers kan beschadigen.
  • De motor laten opwarmen: het ijs smelt sneller wanneer uw auto opgewarmd is. Wel duurt het even voordat uw auto opgewarmd is, krabben gaat een stuk sneller. Ook is het milieuonvriendelijk als u de motor langer laat draaien dan nodig is.
  • Warmwatertrucs: deze truc circuleert, maar raden wij toch af. Door plotseling heet water op uw bevroren ruiten te gooien, ontstaan er grote temperatuurverschillen waardoor de ruit kan barsten. Wel kunt u een zakje vullen met warm (geen heet) water en daarmee over de ruit wrijven. Zo verwarmt u de ruit langzaam, zonder grote temperatuurverschillen te creëren.

Hopelijk bent u met deze tips sneller klaar met krabben!

Heeft u ruitschade ontdekt tijdens het krabben? Bekijk dan onze ruitenherstel service


Terug

Meer nieuws

Welke manieren van elektrisch ri...

Sinds 2008 worden er steeds meer...


“Het wennen aan elektrisch rijde...

Wiebren werkt in de ICT, waarvoo...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...


Waarschuwingslampjes op uw dashb...

Deze week hebben we de betekenis...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact