Uit automatisme parkeer je links van de pomp. Je stapt uit en komt tot de conclusie dat er geen gat zit om het tankpistool in te hangen. Heeft iemand deze actie gezien? Lichtelijk beschaamd stap je weer in en stel je jezelf opnieuw op, dit keer in spiegelbeeld.

Ken je die paniek? Als je met andermans auto gaat tanken en je voor de vraag staat of het vulgat nou rechts of links zit? Met deze handige tip hoef je nooit meer eerst uit te stappen om te zien aan welke kant van de pomp je moet parkeren.  

Er bestaat een theorie dat het vulgat rechts zit in landen waar er rechts gereden wordt en andersom. Zo zou hij in theorie dus rechts moeten zitten bij een BMW (Duits) en links bij een MINI (Brits). Helaas is dit ezelsbruggetje niet 100% waterdicht. Het design van de auto blijkt leidend; merken steggelen nog wel eens met hun modellen. Zo kan hij bij een VW Caddy zowel links als rechts zitten, afhankelijk van het bouwjaar (en dus design).

Maar wist je dat de brandstofslang van het benzinepomp-icoontje op het dashboard aan dezelfde kant wordt afgebeeld als de kant waar de tankdop van de auto zit? Oké, er schijnen uitzonderingen te zijn maar het is meer regel dan uitzondering. Bij moderne auto’s staat er ook vaak een en pijltje naast het benzinepomp-icoontje afgebeeld, om zo alle mogelijke twijfel weg te nemen aan welke kant het gat zit.

Dit is een handigheidje waar je de rest van je leven nog wat aan zult hebben, niet dan?


Terug

Meer nieuws

Solar Race: samen een duurzame t...

De Solar Race, een duurzame en i...


Aangescherpte maatregelen in onz...

Broekhuis neemt extra maatregele...


Uw Volvo klaar voor de winter!

De koude en onvoorspelbare weers...


De Opel Corsa-e wint het Gouden ...

Voor de achttiende keer mag Opel...


Uw Ford winterklaar met Broekhuis!

De winter staat weer voor de deu...


Frisse en gezonde lucht in elke ...

Inzittenden van een nieuwe Volvo...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact