Bumperkleven, te hoge snelheid en afsnijden; hinderlijke verkeerssituaties die je veel ziet op de Nederlandse wegen. Maar wie maakt zich voornamelijk schuldig aan dergelijke manoeuvres? En wie rijdt er nu beter, mannen of vrouwen?

Volgens Brits onderzoek is het bewezen: vrouwen rijden beter dan mannen. Bijna 1400 automobilisten werden beoordeeld op zaken als bumperkleven, houden aan de snelheid en de bocht afsnijden. Vrouwen scoren gemiddeld 23,6 van de 30 punten, tegen 19,8 voor mannen. De helft van de mannen racet door als het verkeerslicht op oranje staat. Bij de vrouwen doet slechts 14 procent dat. Acht van de tien vrouwen kijken goed in de spiegel tegen vier op de tien mannen. Ook kunnen vrouwen hun snelheid veel beter aanpassen aan de situatie.

Aan bumperkleven maakt een kwart van de mannen zich schuldig, tegen 10 procent van de vrouwen. Een kwart van de mannen is in de weer met een mobieltje tijdens het rijden, terwijl 16 procent van de vrouwen. Medeweggebruikers ergeren zich dan ook minder aan vrouwen dan aan mannen achter het stuur.

En mannen? Wat doen zij beter achter het stuur? Ze hebben meer controle over de auto en kijken beter over hun schouder.

De conclusie lijkt in ieder geval gerechtvaardigd dat vrouwen anders rijden dan mannen en meer volgens het boekje. Of dat beter is, is nog even de vraag.


Terug

Meer nieuws

Wat voor krabber bent u?

Goed zicht onderweg is ontzetten...


Een aparte rijstrook voor elektr...

Onlangs werd de maximale snelhei...


De airco: windkracht 10 met -15 ...

Het zonnetje schijnt, de tempera...


Tank uw auto niet vol bij temper...

Ook in de auto dienen we rekenin...


Waarschuwingslampjes op uw dashb...

Deze week hebben we de betekenis...


Waarschuwingslampjes op uw dashb...

We zijn bij de een na laatste bl...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact