Bumperkleven, te hoge snelheid en afsnijden; hinderlijke verkeerssituaties die je veel ziet op de Nederlandse wegen. Maar wie maakt zich voornamelijk schuldig aan dergelijke manoeuvres? En wie rijdt er nu beter, mannen of vrouwen?

Volgens Brits onderzoek is het bewezen: vrouwen rijden beter dan mannen. Bijna 1400 automobilisten werden beoordeeld op zaken als bumperkleven, houden aan de snelheid en de bocht afsnijden. Vrouwen scoren gemiddeld 23,6 van de 30 punten, tegen 19,8 voor mannen. De helft van de mannen racet door als het verkeerslicht op oranje staat. Bij de vrouwen doet slechts 14 procent dat. Acht van de tien vrouwen kijken goed in de spiegel tegen vier op de tien mannen. Ook kunnen vrouwen hun snelheid veel beter aanpassen aan de situatie.

Aan bumperkleven maakt een kwart van de mannen zich schuldig, tegen 10 procent van de vrouwen. Een kwart van de mannen is in de weer met een mobieltje tijdens het rijden, terwijl 16 procent van de vrouwen. Medeweggebruikers ergeren zich dan ook minder aan vrouwen dan aan mannen achter het stuur.

En mannen? Wat doen zij beter achter het stuur? Ze hebben meer controle over de auto en kijken beter over hun schouder.

De conclusie lijkt in ieder geval gerechtvaardigd dat vrouwen anders rijden dan mannen en meer volgens het boekje. Of dat beter is, is nog even de vraag.


Terug

Meer nieuws

Zo werkt het; uw auto schorsen

Nieuws: vanaf 3 januari 2019 kun...


5 car hacks voor het schoonmaken...

Voor veel mensen is het schoonma...


Al gehoord van het Max-Verstappe...

Onlangs verscheen er in de Sten...


Van autojargon naar Jip-en-Janne...

Je kent ze wel; die duur klinken...


Wat is het verschil tussen winte...

Banden zijn het enige contact tu...


10 handige tips om de natte, kou...

Na de warme zomerse temperaturen...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Broekhuis contact