Zoals u wellicht weet zijn tijdens winterse omstandigheden winterbanden of all seasonbanden in Duitsland verplicht. Deze maand (januari 2018) heeft de Duitse overheid de regels zelfs nog verder aangescherpt. Een band met daarop de letters M+S (modder en sneeuw) wordt in Duitsland niet meer gezien als een volwaardige winterband.

Wat is een goede winterband volgens die nieuwe regelgeving?

Wilt u een band hebben die aan de vernieuwde regelgeving voldoet dan moet uw band naast de letters M+S ook voorzien zijn van het Alpine-symbool, een berg met een sneeuwvlokje (zie afbeelding). Heeft u onlangs winterbanden gekocht die niet het Alpine-symbool hebben? Geen paniek! Er is een overgangsregeling waardoor M+S banden volstaan tot 30 september 2024, mits deze banden vóór 31 december 2017 zijn geproduceerd. Let dus goed op de productiedatum bij de aankoop van banden want na de jaarwisseling geproduceerde banden moeten wel beschikken over het Alpine-symbool.

Overigens zijn er ook zomerbanden met het M+S-symbool. Deze zomerbanden bezitten niet dezelfde winterse eigenschappen als een all seasonband of winterband en zijn dus niet geschikt om mee te rijden tijdens winterse omstandigheden in Duistland.

Winterse periode

In Duitsland is geen vaste periode waarin winterbanden verplicht zijn. In Duitsland zijn winterbanden verplicht tijdens winterse omstandigheden ongeacht de periode. Onder winterse omstandigheden wordt verstaan: ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming.

Winteruitrusting

Naast goede banden zijn nog een aantal zaken van belang als u tijdens de winterperiode de Duitse weg op gaat. Op sommige kleine (berg-) wegen zijn, wanneer dit op een verkeersbord is aangegeven, sneeuwkettingen verplicht. Daarnaast bent u verplicht om in uw ruitenwisservloeistof antivries te hebben. Wanneer u niet beschikt over de juiste winteruitrusting riskeert u een boete. 


Terug

Meer nieuws

Tot € 5.000,- subsidie op elektr...

Voor ondernemers en non-profitor...


Exclusief All Weather korting bi...

Dat de weersomstandigheden met d...


Het Bij Broekhuis Magazine 2021 ...

Eveline Meijers, Marketing Manag...


Broekhuis: Ambitieuze dealer van...

Traditioneel heeft de Tsjechisch...


Het BMW Motorrad remschijfslot i...

Dit voorjaar mag het BMW Motorra...


Als beste uit de bus: de veiligh...

Online winkelen is populairder d...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact