Winterbanden

Veilig op weg met winterbanden


Waarom winterbanden?

De zomer is voorbij, het is winterbanden tijd. Met winterbanden heeft u namelijk minder last van gladheid door regen, ijzel of sneeuw. Onder de 7 graden Celcius, presteren winterbanden beter dan zomerbanden en heeft dit direct invloed op uw veiligheid en voor de veiligheid van mede weggebruikers. Winterbanden hebben meer en diepere 'lamellen' waardoor de banden meer grip hebben op glad wegdek dan regulier banden. Niet alleen zit er een praktisch voordeel aan winterbanden en zorgen winterbanden voor meer veiligheid maar ze zijn ook in veel Europese landen verplicht.

Vraag nu een offerte aan

Geld besparen

Veel automobilisten in Nederland bezitten naar de set reguliere banden ook een set winterbanden. Meestal zijn dit winterbanden op stalen velgen. Kosten technisch is het ook aantrekkelijker om een complete set winterbanden aan te schaffen in plaats van losse banden. Het jaarlijks monteren van banden op uw velgen neemt namelijk veel meer tijd in beslag als het wisselen van banden die al gemonteerd zijn op velgen. Als het tijd is voor de wissel van winterbanden of zomerbanden wordt u door Broekhuis geïnformeerd en u kunt hiervoor online een afspraak maken.

Maatvoering banden

Als u wilt weten welke band en velg u nodig hebt, kunt u gebruik maken van de notatie. Deze serie cijfers en letters op de band geeft informatie over de maten. Als er op een band staat: ‘195/65 R16 91W’, betekent dit het volgende:

  • De breedte van de band bedraagt 19,5cm.
  • De hoogte van de band is 65% van de breedte.
  • De diameter van de velg is 16 inch.
  • De ‘R’ zegt wat over de bandopbouw, dit is een ‘radiaalband’.
  • Het draagvermogen is 91.
  • De W zegt wat over de snelheidscategorie

Er kan nog meer informatie op een band voorkomen, maar die is niet heel bepalend bij het uitzoeken van winterbanden bij uw auto.

Winter- en zomerbanden in de praktijk

Wat is het verschil tussen winterbanden en zomerbanden? Wellicht weet u dat onder andere de remweg verschilt per bandsoort. Maar hoeveel die remweg verschilt in de praktijk, ziet u in deze korte video:

Kortere remweg
Meer grip
Beter stuurgedrag

Contact