De Opel Crossland X is door Euro NCAP uitgeroepen tot winnaar van de veiligste auto in zijn klasse. Ieder jaar maakt dit onafhankelijke veiligheidsinstituut de klassenwinnaars van het afgelopen jaar bekend. De Crossland X is verkozen tot de veiligste auto in zijn segment in 2017.

De veiligheid van de Crossland X werd in vier categorieën getest. Er werd gekeken naar de bescherming van volwassen, kinderen, voetganger en  de rijassistentiesystemen die op de auto zitten. In deze veiligheidstesten  behaalde de Crossland X op de meest recente botsproeven van Euro NCAP de maximale score van vijf sterren. 

Op deze compacte cross-over zitten diverse geavanceerde rijassistentiesystemen  die ongebruikelijk zijn in zijn segment. Denk bijvoorbeeld aan de optionele vermoeidheidsherkenning en de standaard Lane Departure Warning. Verder beschikt de Crossland X optioneel over een automatisch noodremsysteem met voetgangersdetectie, LED-koplampen met automatische niveauregeling, Adaptive Forward Lighting (AFL), een 180° panoramische achteruitrijcamera en een waarschuwingssysteem.

Meer weten over de compacte en stijlvolle Crossland X? Ontdek hem hier


Terug

Meer nieuws

De grote Peugeot bedrijfswagenshow

Op 22,23 en 24 februari organise...


50% korting op alle opties tijde...

Navigatie, lederen bekleding, sp...


Bandenspanning controleren

Regelmatig de bandenspanning con...


De inruilsensatie van Nederland ...

Tijdens The Big Event van Opel m...


Brandstofverbruik personenauto’s...

Kent u het groene boekje al? “ J...


Broekhuis levert 25 auto's aan L...

Afgelopen week vond de afleverin...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


< terug