Broekhuis - Over ons - HistorieBroekhuis - Over ons - Historie

Historie van Broekhuis

Van 1932 tot nu


1932 - 1968 | 1e generatie - Broekhuis

In 1932 start Dhr. H. Broekhuis in Barneveld met het familiebedrijf 'Broekhuis'. Met de verkoop en onderhoud van automobielen maakte hij zijn eerste stappen als autodealer. Grootvader Broekhuis wist toen al hoe hij zaken aan wilde pakken:

 

'Hoge en constante kwaliteit van producten en betrouwbare en correcte benadering van klanten.' 

 

Dat was het motto waarmee hij succesvol zou worden. In de 36 jaar dat hij zich inzette heeft hij een solide basis gelegd voor een organisatie die uit zou groeien tot een van de grotere dealerbedrijven in Nederland.


Werkplaats

De eerste monteurs aan het werk in Barneveld.

Start verkoop DAF

In 1950 begint Broekhuis met de verkoop van DAF trucks, in 1958 volgt DAF personenwagens.

Verkoop in Ermelo van start

Ook in Ermelo van start met de verkoop van DAF personenwagens.

1968 - 1994 | 2e generatie - Remijn

In 1968 treedt Dhr. W. Remijn, getrouwd met een dochter van de oprichter, toe tot de onderneming en bouwt deze verder uit. Beginnend met een tweede vestiging in Ermelo volgt later ook een vestiging in Harderwijk. Daarnaast ontstaan er onder zijn leiding activiteiten op het gebied van leasing en schadeherstel.

Ook is Dhr. W. Remijn het die de bekende tekst 'een Broekhuis auto' op de nummerplaat invoert en de meerwaarde van Broekhuis verwoordt als ''Broekhuis, méér dan auto's...''


Enkele hoogtepunten - 2e generatie

Leasing

In 1984 wordt gestart met autoleasing. Broekhuis behoort daarmee tot de pioniers in de leasebranche.

Schadeherstel

Naast de verkoop en het onderhoud van auto's worden in 1987 activiteiten ontwikkeld op het gebied van autoschadeherstel en ontstaat een 'totaalconcept'.

 

Nummerplaat

De inmiddels veel besproken Broekhuis nummerplaat wordt geintroduceerd. Niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

 

1994 - heden | 3e generatie -Remijn

Vanaf eind jaren ‘80 doet de derde generatie geleidelijk zijn intrede in het familiebedrijf. In 1994 neemt Jaco Remijn de directie over van zijn vader.  De onderneming, met op dat moment 2 dealerschappen en circa 120 werknemers, groeit in de daarop volgende jaren verder. Niet alleen op de Veluwe, maar inmiddels in heel Midden-, Oost- en Noord-Nederland is Broekhuis present. In het gebied van Groningen tot Enschede tot Arnhem tot Zeist tot Almere: overal vindt u vestigingen van Broekhuis.

Op dit moment is Broekhuis met circa 50 vestigingen en meer dan 1400 werknemers een betrokken partner in mobiliteit voor zowel de zakelijke als de particuliere klant. De dagelijkse drijfveer is en blijft: niet alléén de auto, maar de mens in en achter de auto. Daarom staat achter de naam Broekhuis: Beweegt mensen! Onze ambitie is alles voor een enthousiaste klant. Met deze belofte halen wij het beste uit onszelf naar boven zodat u onbezorgd mobiel blijft. 


Enkele hoogtepunten - 3e generatie

  • Levering 13 automerken
  • Geografische groei in groot deel NL
  • Totaal dienstverleningspakket
  • Dealer BMW motoren

Contact