Broekhuis

SEAT elektrisch rijden


Ontdek aanbod

Steeds meer auto’s worden elektrisch of hybride aangedreven, met zo’n auto gaat u een duurzame toekomst tegemoet. Een elektrische auto gebruikt een elektrische batterij voor de aandrijving. Bij SEAT is er een volledige elektrische auto en zijn er meerdere hybride modellen die naast een elektromotor ook nog over een brandstofmotor beschikken. Binnen nu en twee jaar is de verwachting dat SEAT 6 geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven modellen heeft.

Van de Tarraco en de nieuwe generatie Leon komen hybride uitvoeringen op de markt. Daarnaast heeft SEAT de elektrisch aangedreven El Born en Minimó onlangs onthuld.

De SEAT Mii Electric

De eerste elektrische SEAT die op de markt is gekomen is de SEAT Mii Electric. Deze kleine praktische stadsauto heeft een range van 260 km (WLTP). Het 36,8 kWh lithium-ion accupakket heeft aan een snellader slechts één uur nodig om tot 80 procent opgeladen te worden. Binnen een mum van tijd kunt u dus weer verder rijden. Benieuwd naar de SEAT Mii Electric?

Ontdek de Mii Electric

De SEAT el-Born

De concept elektrische el-Born is tijdens de autoshow in Genova onthuld. De el-Born staat op hetzelfde MEB-platform als de Volkswagen ID. Met een range van 420 km (WLTP) doet de el-Born niet onder voor zijn concurrenten. De sportieve el-Born zal medio 2020 op de markt komen. Net als de kleinere SEAT Mii Electric is de SEAT el-Born ook razend snel op te laden. Zo is binnen 47 minuten de capaciteit alweer op 80%.


Elektrisch rijden; de kosten

Vaak is de gedachte nog dat elektrisch rijden duurder is, maar dit is absoluut niet het geval. Ondanks dat de aanschaf van een elektrische SEAT duurder lijkt dan een brandstof aangedreven SEAT is dit niet het geval wanneer u het gehele plaatje bekijkt. Elektriciteit is een stuk goedkoper dan brandstof, waardoor u qua energiekosten met een elektrische auto gemiddeld 40% goedkoper uit qua energiekosten. Ook de onderhoudskosten zijn lager, gemiddeld zo’n 30%.

Contact