BandenBanden

Banden


Eén met de weg

Banden zijn het enige contact tussen uw auto en de weg. Met de juiste banden heeft u tijdens elke weersituatie de beste wegligging. Ze zorgen voor grip onder alle weersomstandigheden en bepalen voor een groot deel het weggedrag. Zo bevorderen de juiste banden uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers. Daarnaast zorgen goede banden voor een verminderd brandstofverbruik. 

Maak een werkplaatsafspraak

Uitlijnen en balanceren

Voelt u trillingen in uw stuur, staat uw stuur scheef, hobbelt uw auto wanneer u over een vlak wegdek rijdt of trekt uw auto naar rechts of links als u rechtuit rijdt? Dan kan het zomaar zijn dat uw auto niet juist uitgelijnd en/of gebalanceerd is. Als gevolg kunnen uw banden sneller slijten. Bij Broekhuis voorkomen wij liever onnodige slijtage, daarom maken wij uw auto graag weer in orde. Maak hiervoor een afspraak in één van onze werkplaatsen.

Bandentypes

Winterbanden

Winterbanden zijn te herkennen aan dit sneeuwvloksymbool op de band. Zij bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden dankzij een andere rubbersamenstelling en een ander profiel met extra lamellen. In bepaalde landen zijn deze banden zelfs wettelijk verplicht. 

M+S (modder en sneeuw) banden

Dit symbool geeft aan dat de banden speciaal ontworpen zijn om mee door de modder en sneeuw te rijden. Alle M+S banden hebben een bijzonder ruw profiel. M+S banden waarborgen alleen specifieke winterprestaties als op de band een aanvullend sneeuwvloksymbool afgebeeld is.

Vierseizoenenbanden

Deze banden kunt u het hele jaar gebruiken en zijn aangeduid met symbolen zoals een zon, een regendruppel of een blaadje. Tests tonen echter aan dat vierseizoenenbanden niet dezelfde specifieke prestaties leveren als winter- of zomerbanden. 

Runflatbanden

Met runflatbanden kunt u blijven rijden wanneer de band druk verliest door bijvoorbeeld lekkage. Zo kunt u op een veilige manier een bepaalde afstand afleggen tegen een vastgestelde maximumsnelheid.

Interesse in andere banden? Kom bij één van onze vestigingen langs!

Winter- en zomerbanden in de praktijk

Wat is het verschil tussen winterbanden en zomerbanden? Wellicht weet u dat onder andere de remweg verschilt per bandsoort. Maar hoeveel die remweg verschilt in de praktijk, ziet u in deze korte video:

Contact