Broekhuis
Fiscale voordelen Volkswagen BedrijfswagensFiscale voordelen Volkswagen Bedrijfswagens

Fiscale voordelen


Overhouden

Bij de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen (tot 3.500 kg GVW) kan u profiteren van interessante fiscale voordelen. Zo is er onder andere de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), milieu-investeringsaftrek (MIA) en de energie-investeringsaftrek (EIA).

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Een kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een fiscaal voordeel voor ondernemers die zelf investeren in bedrijfsmiddelen, zowel koop als financial lease. De aftrek is afhankelijk van de omvang van de investeringen en kan wel oplopen tot maximaal 28%. De KIA kan door alle ondernemers gebruikt worden en geldt voor bestelauto’s.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Een milieu-investeringsaftrek (MIA) moet het aanschaffen van nieuwe milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aantrekkelijker maken voor ondernemers. De MIA geldt voor iedere ondernemer die investeert in een nieuwe, ongebruikte bestelwagen die voldoet aan de omschrijving op de milieulijst van RVO. Op deze lijst staan onder andere de elektrische bestelwagens.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De energie-investeringsaftrek (EIA) biedt een fiscaal voordeel voor ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Het doel is om dit soort investeringen te stimuleren. Deze regeling is voor ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen. 

Meer weten? Neem contact op met uw Volkswagen Bedrijfswagens dealer.

Contact