Broekhuis
BandenserviceBandenservice

Bandenservice

Onbezorgd op weg met de juiste banden


Banden zijn het enige contact tussen uw bedrijfswagen en de weg. Daardoor zijn uw banden ontzettend belangrijk voor de wegligging, het verbruik en de prestaties van uw Volkswagen bedrijfswagen. Ook bevorderen de juiste banden uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers.

Bij Broekhuis Volkswagen Bedrijfswagens bent u aan het juiste adres voor winter-, zomer- en vierseizoenenbanden. Handig, want het type band heeft invloed op de wegprestaties tijdens diverse weersomstandigheden. Daarbij is het belangrijk dat de banden in een goede staat zijn. Is dit niet het geval, dan komt uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers in het geding. Voelt u trillingen in het stuur, staat uw stuur scheef, hobbelt uw bedrijfswagen wanneer u over een vlak wegdek rijdt of trekt uw wagen naar links of rechts als u rechtuit rijdt? Dan kan het zomaar zijn dat uw bedrijfswagen niet juist uitgelijnd en/of gebalanceerd is. Als gevolg kunnen uw banden sneller slijten wat een negatieve invloed heeft op uw verbruik, rijgedrag en rijcomfort.

Voorkomen is beter dan repareren

Bij Broekhuis voorkomen wij liever onnodige slijtage, daarom onderhouden wij uw bedrijfswagen nauwkeurig en vakkundig. Hierom zullen wij ook een advies met betrekking tot het wisselen van uw banden uitbrengen. Is uw Volkswagen bedrijfswagen toe aan nieuwe banden of bent u nog niet langs geweest voor het wisselen van uw seizoenbanden? Maak dan een afspraak in een van onze werkplaatsen.

Bandentypes

Zomerbanden zijn de meest voorkomende banden onder een voertuig. Deze banden leveren bij temperaturen boven 7 graden Celsius betere prestaties dan winterbanden. Ze zijn onder andere beter bestand tegen hogere snelheden en zorgen voor een kortere remweg en voorkomen onnodige slijtage bij zomerse temperaturen.

Winterbanden
Winterbanden zijn te herkennen aan dit sneeuwvloksymbool op de band. Zij bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Dit dankzij een andere rubbersamenstelling en een ander profiel met extra lamellen. In bepaalde landen zijn deze banden bij winterse omstandigheden wettelijk verplicht.

M+S (modder en sneeuw) banden
Dit symbool geeft aan dat de banden speciaal ontworpen zijn om mee door de modder en sneeuw te rijden. Alle M+S banden hebben een bijzonder ruw profiel. M+S banden waarborgen alleen specifieke winterprestaties als op de band een aanvullend sneeuwvloksymbool afgebeeld is.

Vierseizoenenbanden
Deze banden kunt u het hele jaar gebruiken doordat ze een combinatie zijn van zomer- en winterbanden. U kunt ze herkennen aan de symbolen zon, regendruppel en een blaadje. Tests tonen echter aan dat vierseizoenenbanden niet dezelfde specifieke prestaties leveren als winter- of zomerbanden.

Runflatbanden
Met runflatbanden kunt u blijven rijden wanneer de band druk verliest door bijvoorbeeld lekkage. Zo kunt u op een veilige manier een bepaalde afstand afleggen tegen een vastgestelde maximumsnelheid.


Interesse in andere banden? Kom bij een van onze Broekhuis Volkswagen Bedrijfswagens vestigingen langs!

Bandenservice

Het tijdig wisselen van uw seizoenbanden is zeer gunstig. Zo blijft de kwaliteit van de banden langer optimaal doordat u ze alleen gebruikt in de seizoenen waarvoor ze bedoeld zijn. Goede banden hebben ook een positieve invloed op uw veiligheid; met de juiste banden is de remweg korter waardoor ernstig letsel door een ongeluk voorkomen kan worden.

Zijn uw banden toe aan een bandenwissel, maar weet u niet waar u uw huidige banden moet opslaan? Wij kunnen voor u opslag regelen onder de juiste omstandigheden. Neem contact op met uw Volkswagen Bedrijfswagens dealer voor de tarieven. 
Banden wisselen?

Plan nu een werkplaatsafspraak

Contact