Broekhuis
Voordeel plug in hybride VolvoVoordeel plug in hybride Volvo

Een plug-in hybride Volvo rijden

Hoe werkt een plug-in hybride en wat is het voordeel?


Maak compromisloze combinaties tussen de elektrische kracht van een accu en de efficiëntie van een brandstofmotor met de plug-in hybride Volvo’s. De elektrische motor ondersteunt de verbrandingsmotor om zo min mogelijk CO2 uit te stoten onderweg. We hebben enkele voordelen van plug-in hybride rijden voor u op een rij gezet.

Een plug-in hybride auto heeft zowel een elektrische motor als een verbrandingsmotor, ofwel Twin Engine. De accu van de elektrische motor kunt u thuis of bij een openbaar laadstation opladen. In elk segment en van elk model zijn er een of meerdere hybrides leverbaar. De plug-in hybride Volvo’s bieden allemaal een aantal drive modes om het rijden aan te passen op de situatie; kiest u voor Power mode, Pure electric of Hybrid mode?

Lager verbruik dan benzine en diesel

De kosten van elektrisch rijden zijn een stuk lager dan de kosten van benzine of diesel. Vooral als u thuis of bij uw werk kunt laden. In vergelijking: wanneer u met de Volvo XC60 voor € 20.000,- kwijt bent aan benzine in 4 jaar met 40.000 kilometer per jaar, kan dit met de plug-in hybride Volvo XC60 ongeveer uitkomen op € 12.200,- (benzine en elektriciteitskosten gecombineerd). Hiermee bespaart u tot zo’n € 160,- per maand.

 

Benieuwd wat uw voordeel kan zijn? Neem gerust contact met ons op, zodat we samen met u een vergelijkbare berekening kunnen maken.


Half-tarief wegenbelasting

Voor auto’s die minder dan 50 gram CO2 per kilometer uitstoten geldt het half-tarief wegenbelasting nog tot en met 2024 en 75% tarief in 2025. Indien u nog voor 1 januari 2021 een plug-in hybride Volvo aanschaft, maakt u voor de komende 4 jaar nog gebruik van dit tarief. Afhankelijk van het gewicht van de auto en de provincie waar u zich bevindt, wordt het voordeel bepaald. Een vergelijking tussen een Volvo XC60 diesel en plug-in hybride Volvo Xc60 in de provincie Zuid Holland betekent zo’n € 120,- voordeel per maand met de plug-in hybride uitvoering.

 

Wilt u dit jaar, en zo de komende 4 jaar, profiteren van half-tarief wegenbelasting? Kom gerust naar de showroom en vraag een vrijblijvende offerte aan.


Lagere prijzen voor ‘zware’ opties

Indien u uw Volvo uitrust met opties die gewicht toevoegen aan de auto, waardoor deze meer CO2 uitstoot, dan profiteert u van lagere meerprijzen. Dit is gerelateerd aan de kosten per gram. Een concreet voorbeeld zijn de grotere wielen die u onder uw nieuwe Volvo kunt laten monteren. Voor de 21- en 22 inch wielen loont het dan ook met name om deze op de XC-modellen te bestellen als accessoire. Een tip van ons aan u!

 

Zo zijn er meerdere slimmigheden die voor u extra voordeel kunnen betekenen bij het samenstellen van uw nieuwe plug-in hybride Volvo. We helpen u hier graag bij!


Beter inzicht in elektrisch vs. brandstof verbruik

Met de Volvo on Call app kunt u direct zien hoeveel u elektrisch gereden hebt. Hiermee kunt u het gebruik van uw plug-in hybride Volvo optimaliseren, zodat de Volvo zo min mogelijk CO2 uitstoot tijdens het rijden. En hoe meer kilometers u elektrisch aflegt, hoe voordeliger het rijden in een Volvo wordt. Ook de modes waarin u rijdt, heeft invloed op de uitstoot. Deze kunt u eenvoudig via het touchscreen kiezen. Hiermee heeft u nog meer inzicht in en grip op uw duurzame rijstijl.

 

Ontdek ons aanbod

Contact