Broekhuis

Al sinds de oprichting van Volvo staat veiligheid hoog in het vaandel. Al zo’n 90 jaar zijn Volvo en veiligheid met elkaar verbonden. Voor Volvo is het uitgangspunt niet om zo goed mogelijk uit de veiligheidstest te komen, maar om echt levens te redden in het verkeer. Met deze filosofie maakt Volvo al jaren uiterst veilige auto’s.

Deze filosofie van Volvo is gebaseerd op de bescherming van mensen en het makkelijker maken van hun levens. Het doel van Volvo is dat vanaf 2020 niemand om het leven komt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. Om dit doel te behalen verzamelt Volvo sinds de jaren 70 gegevens van verkeersongelukken, om zo te begrijpen wat er gebeurt en wat nodig is om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De veiligheid van Volvo’s is ook de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) opgevallen. Daarom hebben zij een award toegekend aan Vovlo’s bijdrage aan de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal dodelijk slachtoffers en zwaargewonden in het verkeer in de Verenigde Staten


Terug

Meer nieuws

Heropening Broekhuis Volvo Groni...

Donderdag 29 november was de fee...


Informatieavond Volvo & Elektrif...

De wereld verandert snel. Elektr...


De Volvo XC40 is verkozen tot Ca...

De Volvo XC40 is in de aanloop n...


Kennismaken met de nieuwe Volvo ...

De Volvo XC60 staat inmiddels al...


Soms tellen de momenten die niet...

Sinds de oprichting van Volvo 90...


De productie van de nieuwe Volvo...

Volvo is gestart met de producti...

Categorieën

Leuke pagina?

Deel / stuur deze pagina door via:


Contact